hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lush természetesen
A virág- és gyümölcsillat költészete

2006. 11. 08.
Ki gondolta volna, hogy újra divatba jön a szappan, de nem az a fajta, amit még nagymamáink a patak mentén használtak a mángorlón? A mai kor kihívásaival szemben a kozmetikai „piacon” igazi hétpróbás brandnek számít az, aki egyedülálló filozófiával és minőséggel sikeres és növekvő pályát fut be. A Lush több mint tizenegy éve az oligarchikus, erőszakosan terjeszkedő cégekkel szemben is megállja a helyét. Hazánkban 2001 óta teszi illatossá mindennapjainkat a brit partokon indult kis vállalkozás. Az első Lush termékeket 1995 májusában mutatták be a nagyközönségnek, de a jelenleg is fennálló kreatív csapat már idestova több mint két évtizede működik együtt. A fiatalok már annak idején a természetes anyagokból előállított hajápoló termékeikkel a Body Shop közkedvelt beszállítói voltak. A nyolcvanas években – az akkor ritkaságszámba menő – postai utánvéttel szállították ki a megrendelt kozmetikumokat.

Eredet

A lush (ejtsd: lás) angol szó jelentése: nedvdús, buja, friss és főként
növényre vonatkoztatják. Az elnevezés elsőként egy fiatal cég kézzel készített
hírlevelében és katalógusában jelent meg. Elizabeth Bennett asszony – nem a Jane
Austen-regényből, hanem Edinburghból – meglátta, és rögvest megszerette.
Dél-Anglia partján fekvő dorseti házából felállította csapatát, amely hamarosan
nemzetközi céggé nőtte ki magát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!