hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Skarlát betűk

2005. 12. 06.
Mike Fasano floridai republikánus szenátor törvénytervezetet terjesztett be az ittas vezetésen ért autósok megbüntetésére. A törvény úgy szól, hogy az illuminált állapotú vezetőknek olyan módon is bűnhődniük kell, hogy rikító rózsaszín rendszámot kapnak, melynek első három karaktere DUI (driving under influence – ittas vezető) lesz. 

Az igencsak drasztikus szigorítást az idézte elő, hogy a mintegy 15 millió, jogosítvánnyal rendelkező floridai lakos közül 840 ezernek gyűlt már meg baja a rendőrséggel ittas vezetés miatt. Fasano törvénytervezete egyébként az 1967 óta érvényben lévő ohiói törvényen alapszik, s a szenátor nem titkolt szándéka, hogy a megszégyenítés eszközével tartsa távol az ittas autósokat a vezetéstől. Amerikai emberjogi szervezetek és liberálisok tiltakoztak a túl látványos retorzió miatt, ami szerintük sérti az emberek méltóságát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!