hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kamera Hungária

2005. 11. 01.
Big Brother-szereplők lehetünk tudtunkon kívül? Ennek veszélyét firtatva rendezett október 20-án demonstrációt a Társaság a Szabadságjogokért a budapesti Westend Bevásárlóközpont előtt. A meghökkentő esemény során átlátszó próbafülkékben öltöztek az aktivisták, bemutatva: mi látható a fülkék kamerázása esetén. Földes Ádám, a szervezet jogásza a Heteknek azt a felvilágosítást adta, hogy két ilyen esetről tudnak, egy konditerem öltözője és egy szórakozóhely mosdója alkalmazott kameratechnikát. A kiindulópont, amire a figyelmet is fel szeretnék hívni, a hibás "vagyonőrtörvény", melyet az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősített. 

Szövényi György, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara felügyelőbizottságának elnöke szerint ok nélküli a riadalom. "Eddig sem volt gyakorlat az intim leselkedés" – állította lapunknak. 

A Mammut Bevásárlóközpont illetékese hasonlóképpen nyilatkozott, az Árkád Üzletközpont üzemeltetési igazgatója viszont arrogáns hangnemben zárkózott el a kérdéstől: "A vásárlónak semmi köze hozzá, hogy működik-e kamera az áruházban, vagy akár a próbafülkékben."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!