hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra itt a Megasztár

2004. 10. 25.
A TV2 felbuzdulva a Megasztár sikerein, úgy döntött, hogy tovább folytatja a jó torkú sztárjelöltek kereskedelmi televíziós tehetségkutatását. A 21. századi "Ki mit tud?" első sorozatának dobogósai már bizonyították, hogy ütőképes produkcióikkal kiharcolták helyüket a hazai popporondon. Tóth Vera és Gáspár Laci maguk mögött tudhatják első, kedvező fogadtatásra talált nagylemezük megjelenését. A tehetségkutatón többnyire saját szerzeményekkel szereplő Szabó Leslie bemutatkozó korongja is előkészületben van már. Sőt, mi több, Oláh Ibolyának, a Megasztár második helyezettjének újonnan megjelent "Egy sima, egy fordított" cím? bemutatkozó albuma már a megjelenést követő első héten meghódította a hazai lemezeladási listákat, és "bearanyozódott". Vállalkozó szellem? sztárjelöltekben idén sincsen hiány, a szervezők ígérete szerint a továbbiakban is töretlen színvonalon folytatódó műsor tehetségkutató felhívására ismét több ezren ragadtak mobiltelefont, hogy bekéredzkedjenek a leendő csillagjelöltek közé. 

A műsor szervezői – elmondásuk szerint – az előző Megasztárral ellentétben itt már igyekeztek bizonyos szempontok szerint megszűrni a jelentkezők körét. Valamiféle zenei előképzettségre például már szükség volt ahhoz, hogy a jelentkezők, akár csak egyetlen, mindössze 20 másodpercig tartó meghallgatás erejéig is, de mikrofon elé állhassanak. Így szűkült a jelentkezők száma négyezerre. Közülük kerül majd ki az az ötven, az első tizenkettőbe bejutni szándékozó jelölt, akiknek sorsáról a műsor további részeiben a közönségszavazatok döntenek majd. Ám amint az a műsor sajtótájékoztatóján bemutatott klipcsokorban is tisztán látható volt, nem mind arany, ami fényleni szeretne. Tudniillik a válogatókon számtalan olyan ember is megfordult, akinek az énektudása finoman szólva is roppant sok kívánnivalót hagy maga után. 

A hamarosan folytatódó Megasztár igazi tehetségeinek kilétét egyelőre jótékony homály fedi, hiszen a szervezők, saját állításuk szerint nem szerették volna idejekorán lelőni a poént. A Megasztár-nyertes Tóth Veronika személyében a televízió nyilván összeköthette a kellemest a hasznossal, amikor kiderült, hogy a lány családja spontán módon is tálcán kínálja a szenzációt. Bizonyos sajtótermékekben már hónapok óta nyílt titok, hogy a fiatal énekesnő húgának, Tóth Gabinak is rendkívül jó hangja van, ráadásul indul is a Megasztáron, amelyről egy évvel korábban csak azért maradt le, mert nem érte el az induláshoz szükséges alsó korlimitet. 

A nézettségi versenyben az RTL Klub sem szeretne lemaradni vetélytársa mögött. Különböző internetes újságok már többször is megpendítették, hogy a csatorna Pop Idol címen szeretné tető alá hozni a Megasztár "ertéelesített" verzióját. Sváby András ugyan tud erről, de nem kívánt az ügyben állást foglalni. Véleménye szerint a TV2 ugyanúgy teszi majd a dolgát a Megasztár kapcsán, mint korábban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!