hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Olasz filmfesztivál Budapesten
MittelCinemaFest 2004

2004. 10. 04.
Kedd este a Perlasca cím? film díszbemutatójával zárul a MittelCinemaFest, az Olasz Film Közép-Európai Fesztiválja, melyet idén másodszor rendez meg az Olasz Kultúrintézet a Budapest Filmmel és a Magyar Nemzeti Filmarchívummal karöltve. A szervezők célja egyrészt az értékes kultúrkincset jelentő klasszikus olasz filmek folyamatos népszerűsítése, másrészt az utóbbi évek amerikai filmdömpingje által háttérbe szorított kortárs alkotások bemutatása. Az utóbbi néhány évben készült filmeket a Puskin, a Szindbád és az Uránia moziban tekinthetik meg a nézők, a Marcello Mastroianni retrospektív tizenegy filmjét pedig az Örökmozgó mozi vetíti, egészen jövő vasárnapig.  A fesztiválon számos rendező, színész, zeneszerző, díszlettervező és producer vett és vesz részt, mint például a Frazzi testvérek, akik a legutóbbi Karlovy Vary Filmfesztivál fődíjának nyertesei, továbbá Antonio Avati, Ennio Morricone, Maurizio Scaparro, Pietro Maria Benfatti, Lampo Calenda és Alessandra Martucci. (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!