hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aranyágon vett műszerek
Segítség beteg gyerekeknek

2003. 12. 08.
A kórházi gyermekosztályok állapota szerte az országban lehangoló. Emlékezetes volt annak a kisvárosi kórháznak az esete, amelyről a híradások nyomán derült ki, hogy jobb híján a helyi állatorvosi rendelő leselejtezett altatógépét használják a kis betegek műtétjeihez. A hazai gyerekgyógyászat orvosi eszközökkel és pénzzel való támogatását több alapítvány is régóta felvállalja, köztük a több éve működő Aranyág Alapítvány is, mely elsősorban a "névtelenebb" vidéki gyermekosztályokat igyekszik anyagilag segíteni. A szervezet 1995 óta összesen 358 millió forintot osztott szét a rászorulóknak. Többek között így kapott modern műszerekre pénzt a ceglédi, a jászberényi és a kazincbarcikai kórház gyermekosztálya, sőt a fővárosi Madarász Utcai Kórház és a Heim Pál Gyermekkórház is. Tavaly ötvenötmillió forintot sikerült szétosztaniuk a különböző egészségügyi intézmények között, amellyel harmincháromezer gyermek gyógyítását segítették elő.  Az Aranyág Alapítvány hagyományos, nagyszabású karácsonyi jótékonysági televíziós estjét idén december 17.-én közvetíti a Magyar Televízió.  Az adás és a gyűjtés sikeréhez járul hozzá a VII. kerületi Mozaik étterem azáltal, hogy december 5. és 17. között három közismert személyiség – Gryllus Dorka, Horvát János és Kulka János – kedvenc ételét főzi az általuk megadott recept szerint, s az ebből befolyt összeget az alapítvány számára utalja át.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!