hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lehet, igaza van a nyúlnak
Ízfokozó

2003. 11. 10.
Nyuszika a húsboltban. Senki ne gondolja hogy ez egy őszi paprikás receptjének a kezdete! Szóval, az említett kisállat répatortát kér a némileg felbőszült hentestől. Sokan ismerik a viccet – igaz, vannak egy páran, akik nem értik. Itt az idő, hogy ezen a területen ledőljenek az előítéletek, a répa tortának is remek. 

Egy édes desszert, ami egészséges és finom. Eme abszurditáshoz nem kell sok. 4 darab tojást, egy csomag vaníliás cukrot, 12 dkg barnacukrot, 5 dkg porcukrot és 3 dl napraforgóolajat kell simára keverni első lépésként. Ehhez kell hozzáadni 20 dkg sima lisztet, egy csomag sütőport, pici sót, fahéjat ízlés szerint, 10 dkg mazsolát, 15 dkg darált diót és fél kiló apróra reszelt sárgarépát. Az egészet összevegyítve kész a "tészta". A sütőforma alakja szabadon választott – amilyen van otthon. Előmelegített (180-200 °C) sütőben 40-45 perc alatt készül el – ha minden jól megy, de ellenőrzésként a különböző praktikák ajánlottak, pl. t? vagy nyomogatás. Tíz percig még a formában hűljön, utána kell csak elválasztani az anyaedénytől – ez
könnyebb, ha nem felejtjük el kikenni a formát. Ha kihűlt, akkor csoki-, marcipán- vagy cukorbevonót kaphat – de valamelyiket mindenképpen. Egy jó kakaó, egy szelet torta és máris kiderül, nem is olyan buta az a nagyfülű. (mlg)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!