hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ajándékskála kicsiknek és nagyobbaknak

2002. 12. 02.
Figyelem, szókimondó szövegek a Bibliából! – hirdeti a közelmúltban napvilágot látott új Jakab Zsolt-CD borítója. Az Ábrahám nagyapám címen megjelent anyag szerzeményeit bibliai történetek ihlették: dalok születtek többek között Dávid király táncáról, Ábrahámról, Illés prófétáról, a bábeli zűrzavarról és egy beszélő szamárról. A lemezen található tíz dalon kívül szereplő ajándék felvételek között két nóta karaoke változata is hallható, amelyekre a gyerekek kedvük szerint énekelhetnek. A szerzői kiadásban megjelent hanghordozó PC-mellékletén bibliai témájú, kifesthető ceruzarajzok (nyomtatható változatban) és egy készülő képregény bemutató oldala is látható. 

Az AMANA 7 könyvesbolt egyébként minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A háromdimenziós leporellók (399 Ft/db) és színes mesekönyvek – Aranykönyv – szintén a Biblia világába kalauzolják a kicsiket. Kedves ajándékok lehetnek még a legapróbbaknak a Lullabies homecoming és Celtic Lullabies cím? angol nyelv? albumok és Friderika altatódalai. 

A nagyobb gyerekekre számos videokazetta vár: a Noé bárkája, a Szentikék – a legősibb sikerlista (3000 Ft/db). 

A Dreamworks filmstúdió által készített József és az Egyiptom hercege rajzfilmek nemcsak videón, hanem DVD-n is megvásárolhatók. A gyermekek készségeit fejlesztő játékok – Memóriajáték, Logosz társasjáték, kártya, görgős pecsét – 600-2800 forintba kerülnek. A kirakós játékok szerelmesei kedvükre válogathatnak a Ravensburger és az ULJO puzzle-jei közül, a 15-től a 2000 darabosig. (Áruk 1500–3000 forintig terjed.)

A tíz-tizennégy éves fiataloknak szól Paul White A buyufa alatt cím? könyve, vagy egy másik kötet, a Longfield réme Jennifer Rees-től, mely egy tizenéves állami gondozott fiú beilleszkedését követi nyomon az őt befogadó családban. A korosztály körében különösen kedvelt a JumpFive nev? tinizenekar. Tinédzsereknél, főként fiúknál örvend sikernek Topymac (dc Talk egyik tagja) rap-albuma, a rockos hangvétel? Calibretto 13 és a sky-zenét játszó Superstones. A lányok a lágyabb hangvétel? Rachel Lampa és a Zoegirls CD-it részesítik előnybe. (A CD-k 3000-3500 forintba kerülnek.) 

Végül: nem csak a fiatalok számára lehet érdekes Josh McDowell és Dick Day tanulmánykötete, amely Miért várj? (Érdemes várni a szexszel a házasságig?) címmel jelent meg. (Róth I. Zsófia)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!