hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Könyvsikerek

2002. 08. 25.
Sir Angus Frazer – A cigányok

Több mint kilenc évszázad telt el azóta, hogy a cigányok váratlanul megjelentek Európában; ugyanennyi ideje próbálják az európai népek – sikertelenül – eltéríteni őket sajátos, az európai hagyományoktól nagyon különböző életmódjuktól. A cigányság és Európa letelepedett népei közötti sorozatos összeütközések századunk közepén a "cigány holokausztban" jutottak el a legképtelenebb és -véresebb stációjukhoz, de sajnos még ma is időszerű, hogy az előítéletek és a tudatlanság ellen az ismeretekkel küzdjünk. Fraser, a jeles cigánykutató széles történeti, nyelvészeti és antropológiai ismeretekre támaszkodó etnohistóriája laikusoknak és szakavatottaknak egyaránt izgalmas olvasmány. Osiris, 2002. 


Szenes Imre (szerk.) – Történelmünk humorban

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!