hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ciprusi saláta
Ízfokozó

2002. 08. 31.
A salátanév elég megtévesztő, igazából mediterrán zöldségek és tojás keverékéről van szó. Cukkini, padlizsán, gomba, paradicsom és hagyma. A hagymát pirítsuk meg – nem kell apróra vágni, mint ahogy a többi zöldséget sem, mert a lényeg, hogy a hozzávalók még a sütés után is felismerhetőek legyenek –, a dinsztelt hagymadarabokra rá kell tenni a kisebb, de nem vékonyra szeletelt zöldségeket, s mindezt addig sütni, amíg a padlizsán elkezd puhulni – nem kell teljesen megsütni, kicsit ropoghat (a padlizsánt mindig előre le kell sózni). Közben friss oregáno, kevés fehérbors, só és bazsalikom kerüljön rájuk. Egy adaghoz egy tojás kell. Kicsi, magas falú tepsikben készül, egy ilyen edény egy adagot tartalmaz. Mivel a zöldségeket előre el lehet készíteni, így nagy láng fölött két-három perc alatt megvan. Azon melegében, meleg pitával szolgáljuk fel. (mlg)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!