hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Fröhlich cukrászda

2001. 12. 23.
A Fröhlich cukrászda azon kevés helyek egyike Európában, ahol a múlt század közepe óta folyamatosan kínálják az autentikus kóser cukrászat finomságait. A cukrászda 1953-ban nyílt meg a magánkézben lévő kisipar egyikeként a budapesti Dob utcában. Az üzlet szerencsésen átvészelte az elmúlt fél évszázadot, csak a szokásos megfigyelések, lehallgatások, beépített "téglák" álcázott cukizásai tarkították az életüket, mondta mosolyogva Fröhlich Erika a második generációs üzlettulajdonos. 

Az üzlet jellege a fél évszázad során nem változott. Mindvégig megőrizte, és a későbbiekben is meg akarja őrizni a kóser rituálé szigorát, egyedi ízeit és a rá jellemző áruválasztékot. Ma már tradíció a kínálat, s a kezdetben csak a zsidó ünnepek előtt árusításra kerülő édességek jelentős része egész évben kapható. Sok a törzsvendég, zsidók és nem zsidók, magyarok és külföldiek egyaránt szívesen látogatják a cukrászdát. Az ünnepekre különleges beiglikből is válogathatnak, megtalálhatók a diós, mákos mellett a csokis, és a diabetikus gesztenyés, csokis, mákos készítmények. Osztatlan sikert arat a napokban bevezetett flódniszív is, amely egy omlós élesztős tésztakülönlegesség. 

(Cím: VII. kerület Budapest, Dob u. 22. Az ünnepi nyitva tartásról érdemes telefonon érdeklődni. Tel: 267-2851. Az újévtől, hétfőtől csütörtökig 9-től 18-ig, pénteken fél 8-tól 14 óráig a megszokott módon üzemelnek.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!