hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Palackpostába zárt színházbérlet

2000. 12. 16.
A december rendszerint az év végi ünnepekre való készülődés jegyében zajlik. Ilyenkor gyakran tanácstalanok vagyunk – a "kinek mit" kérdés évről évre megpróbál bennünket, miközben a pénztárcánk és az energiánk ez idő tájt apad a legintenzívebben.

Egy jó ötlet sokszor többet ér, mint akármilyen drága ajándék – főleg, ha ugyanaz a meglepetés jut eszébe több családtagnak is. Az ajándékokat nem kizárólag a gyerekek készíthetik saját kezűleg, hanem pénzt és utánajárást spórolhatunk meg, ha mi magunk is kreatívan készülünk az ajándékozásra. Az alábbiakban felsorolt saját készítés? ajándékokhoz nem szükséges sem kivételes kézügyesség, sem túlzott költekezés.

– Vegyünk egy színes, mintás tálat, és töltsük meg saját sütés? süteménnyel, például mézeskaláccsal; csomagolhatunk mellé elegáns karácsonyi szalvétát és egy gyertyát is. (Egy színes pléhtál 170-250 Ft között kapható.)

– Ha van otthon egy szép, kiürült italos üveg, akkor áztassuk le róla a címkét, és fessük meg üvegfestékkel. Az üvegfestékek mellé vehetünk sablonokat is, így bátrabban dolgozhatunk velük. Amennyiben bővíteni szeretnénk ezt az ajándékot, vegyünk mellé egyszer? fehér poharakat, és fessük azokra is az üvegre került mintát. (Az üvegfesték 400 Ft színenként, egy tubus kontúrfesték 800-900 Ft.) 

– A kiürült, szép vonalú üvegünket felhasználhatjuk úgy is, hogy apró cukorkával, bonbonnal töltjük meg, és átkötjük egy elegáns díszszalaggal.

– Vehetünk egy teljesen egyszer? étkészletet, majd annak peremére fessünk kerámiafestékkel egyszer? sormintát vagy növényi motívumot. (A kerámiafesték 650 Ft színenként, a kontúrfesték 300-400 Ft.)

– Csinálhatunk ünnepi asztalterítőt szalvétákkal, szép karácsonyi mintás anyagból, a szélén szalaggal beszegve. (Az ünnepi kartonanyagoknak 850-1000 Ft-ba kerül métere.)

– Nagyszülőknek különös örömöt szerezhetünk unokáik fényképével egy szép keretben, vagy készíttessünk naptárt családi fotókkal (erre már több helyen van lehetőség).

– A gyerekekkel készíthetünk levélnehezéket: egy követ fessenek le temperával, majd azt száradás után fújjuk le színtelen lakkal. (Apukák nagy örömére.)

– Vehetünk színházbérletet, újságelőfizetést, és ezt átadhatjuk egy üvegben "palackpostaként".

Az efféle ajándékok elkészítve, szalaggal átkötve önmagukban szépek, így külön csomagolást sem igényelnek. Nem csak a drága, készen kapott holmikat helyettesíthetjük saját készítés? ajándékainkkal, hanem utolsó pillanatban kiderülő feledékenységünket is – 23-án este nem biztos, hogy érdemes nekivágni egy éjszakai bevásárlásnak. (Hegedűs Katalin)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!