hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Minden megengedett
Magyar tetszési index.hu

2000. 12. 02.
Infófüggésben szenvedő honfitársainknak eddig is megszámlálhatatlan mennyiség? csatorna állt rendelkezésükre, hogy hangyamód begyűjtsék a gyakran megalapozott, néha pedig kevésbé stabil lábakon álló információhalmazt. Tették ezt többnyire számtalan internet előtt végiggubbasztott óra segítségével, vagy a rádió hullámhossz-tartományában jobbra-balra cirkálva, az információalapú társadalom tipikus kortüneteként. Habár két lovat egyszerre megülni korántsem csekély erőfeszítést igénylő feladat, nem is próbálkoztak vele túl sokan. Mígnem az Index internetes hírújság munkatársai gondoltak egyet, fúzionáltatták az internetet és a hagyományos rádiózást, s így született meg az internetrádió. December elsejétől indítják útnak interaktív műsorukat, egyelőre a szigorúan rétegm?fajokat kedvelő undergroundok érdeklődésére apellálva. A műsorstruktúra úgymond nyitott, mai szóhasználatban ez megfelel a "minden megengedett" kategóriának, a három webkamerával ellátott stúdióhelyiségben helyet kaphatnak majd szélsőségesnél szélsőségesebb témák, és az ezek kapcsán felmerülő, hasonlóan szélsőséges vélemények is, mindez cenzúrázatlanul, huszonnégy órán keresztül. A szerkesztőbizottság eleve bekalkulálja a vérre menő vitákat és a nem túl finom hangvétel? vitarendezést is, interaktív keretek között. A műsorvezetők közt helyet kap majd avantgárd kortárs festőművésznő, színész és jazzénekesnő egyaránt. Vigasztalásul: az előre felvett, majd archiválható műsorok tetszőleges sorrendben tekinthetők meg, képi információval társulnak, az elhangzó zeneanyag is szabadon választható. A netrádiózás mint alapötlet figyelemre méltó: a személyre szabható információválaszték, a folyamatos interaktivitás lehetősége, a vizuális és audioélmény együttese kétségtelenül korszer?bbnek hat a hagyományos rádiózásnál – bár főzés vagy autóvezetés közben továbbra is teljesen felesleges.  A tervezett műsorok között szerepel sci-fi köntösbe bújtatott telenovella, pszichedelikus hatású utazás a galaktikus hip-hop szférájába, és sosem hallott retrók lejátszása. A nyolcfős szerkesztői teammel dolgozó médium szerint viszont erre van igény manapság… (Takács Gabriella)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!