hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Droghelyzet

1999. 10. 16.
Helyzet van a magyar drogfogyasztás terén – hangzott el minap az Ifjúsági és Sportminisztérium sajtótájékoztatóján. A szervezet a közeljövőben mintegy 1 milliárd forintot kíván elkülöníteni a drogprevenció céljaira. A drogellenes kampány közel 21 médiaprogrammal és 23 különböző kiadvánnyal kívánja felhívni a fiatalok figyelmét a drogfogyasztás súlyosan egészségkárosító voltára, hiszen a sajtóreferens állítása szerint a kábítószer ma már nem pusztán szubkulturális probléma, hanem teljes egészében áthatja a társadalmat. A drogproblémában leginkább a középiskolások érintettek. A szerves oldószereket használók tábora csökkent, az amfetaminszármazékokat fogyasztók száma huszonötszörösére nőtt az elmúlt időszakban. Egyre több a kábítószerfogyasztással öszszefüggő halálesetek száma, s ezzel egy időben a keményebb drogok iránti kereslet is növekvő tendenciát mutat. Emelkedik a női fogyasztók és a kábítószerrel összefüggésben elkövetett bűnesetek száma. A drogok választéka bővül, egyre nagyobb méretekben zajlik a marihuánatermesztés is. A fentiek kapcsán került sor az Ifjúsági és Sportminisztérium szervezésében a Hallgatók és a drogmegelőzés cím? győri drogprevenciós konferenciára október 8-a és 10-e között. A megmozdulás célcsoportját a felsőoktatásban részt vevő hallgatók képezték. A drogkérdés mellett a rendezvény fő céljai között szerepelt az egészséges életmód propagálása is a fiatalok között. (T. G.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!