Zelenszkij állítja: kész megadni a magyaroknak azokat a jogokat, amiket az ukrán kisebbség is megkap idehaza
Számolt be róla Novák
Zelenszkij állítja: kész megadni a magyaroknak azokat a jogokat, amiket az ukrán kisebbség is megkap idehaza

Forrás: Facebook/Novák Katalin

2023. 08. 28.
Novák Katalin egy friss interjúban arról beszélt, hogy most először tárgyalt hosszabban és négyszemközt Volodimir Zenelszkij ukrán elnökkel, akinél érdemi lépéseket szorgalmazott a kárpátaljai magyarság jogait illetően.

A beszélgetésen Novák Katalin hangsúlyozta: a két ország kölcsönös érdeke, hogy a Kárpátalján élő mintegy 150 ezer magyar kisebbség tagjai teljeskörűen tudják gyakorolni kisebbségi jogaikat.

"Nem rejtettem véka alá, hogy ebben a tekintetben most már érdemi előrelépésre van szükség" - jelentette ki. Hozzátette: megállapodtak az ukrán elnökkel abban, hogy érdemi és konkrét lépéseket tesznek a kárpátaljai magyarság érdekében.

"Nem szóvirágokra van szükség. A Magyarországon élő ukrán kisebbség tagjai nagyon kiterjedt jogokat élveznek, és ez így van jól" - rögzítette.

Mint megjegyezte: az ukrán elnök azt mondta, hogy amit az ukrán kisebbség tagjai megkapnak Magyarországon, azt készek megadni a magyar kisebbség tagjainak is Ukrajnában.

Novák Katalin kiemelte: a Zelenszkijjel folytatott tárgyalása kendőzetlenül őszinte volt és nyíltan beszéltek a problémákról.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!