Vona Karácsonyt tartja a legalkamasabb miniszterelnök-jelöltnek
Vona Karácsonyt tartja a legalkamasabb miniszterelnök-jelöltnek

Forrás: ATV

2020. 06. 25.
A Jobbik korábbi elnöke Budapest ellenzéki főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt látná legszívesebben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként a két év múlva esedékes, 2022-es választásokon. Az elképzeléssel kapcsolatban egyetlen ellenzéki párt, még a Karácsony-féle Párbeszéd sem kívánt véleményt nyilvánítani.

Vona Gábor az ATV A nap híre keddi műsorában kifejtette, szerinte nem véletlen, hogy ekkora a feszültség a kormánypárti oldal és a főpolgármester között.

„Ez nem egy ilyen szokványos kormány-főváros háború, hanem 2022-ről szól, azaz egy Orbán Viktor-Karácsony Gergely csörte.”

Vona hozzátette, szerinte Karácsony Gergely lehet az ellenzéki oldalon az a személy, aki elég integrációval bírhat ahhoz, hogy ellenzéki miniszterelnök-jelöltté váljon. Úgy véli, ezt ismerte fel a Fidesz és ezért kezdték el „tüzelni”.

Nem mindenki ért egyet a Jobbik volt elnökének véleményével, többen inkább Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát tartják esélyesebb jelöltnek, míg például a The Economist Donáth Annát is lehetséges közös ellenzéki kormányfőjelöltként nevezte meg. 

 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!