Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata
Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

Forrás: Mandoki Soulmates

2021. 04. 16.
Április 17-én lesz a magyarországi premierje 2021 legnagyobb online zenei show-jának, a Hungarian Pictures/ Magyar Képek koncertnek. A magyar származású Leslie Mandoki és zenésztársai a világ számos tájáról kapcsolódtak össze egy közös zenélésre, hogy együtt emeljék fel a hangjukat az összetartozásért. 

A Mandoki Soulmates zenészei számára a pandémia megszüntette a lehetőséget, hogy élőben találkozzanak a közönségükkel, de arra törekszenek, hogy a rajongók ebben a helyzetben se maradjanak zene nélkül.

„Nem szabad a közönség és köztünk levő közvetlen érzelmi köteléken lazítanunk, hangosabbnak kell lennünk, mint korábban bármikor!”

– vallják.

Mandoki
Forrás: Mandoki Soulmates

A koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, amelyben huszonkét zenész játéka épít jelképes, az egész földkerekségen átívelő hidat a művészet által. 

Bartók szolgáltatta az inspirációt

A Hungarian Pictures/ Magyar Képek egy rock-szvit produkció, amelyet a világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla dallamai ihlettek. A koncert a Mandoki Soulmates legújabb, Living in The Gap + Hungarian Pictures című aranylemezére épül, kiegészítve új szerzeményekkel. 

„A Covid-19 a rendszerünkben meglévő sérülékenységekre még jobban rávilágít. Ez a mostani válság a maga jelenségeivel együtt fokmérője lesz annak, mennyire összetartó a közösségünk.

Vajon ki más gyújthatna fényt a pandémia-alagút végén, ki más segíthetne a társadalom talpra állításában, ha nem mi zenészek, akik közvetlen kapcsolatban állunk a közönséggel?”

– mesél Leslie Mandoki a művészek szerepvállalásáról.

A felhőtlen koncertélményről a TV2 Play gondoskodik – az oldalon egy gyors regisztrációt követően a koncert ingyenesen nézhető. 

Az esemény illusztris fellépői: Leslie Mandoki - Lake Starnberg, Ian Anderson (Jethro Tull) - Oxford, Nick van Eede (Cutting Crew) - London, Till Brönner - Berlin, Szakcsi Lakatos Béla - Budapest, Jane Xie - Shanghai, John Helliwell (Supertramp) - Liverpool, Steve Bailey - Boston, Al Di Meola - New York, Peter Maffay - Lake Starnberg, Jesse Siebenberg (Supertramp) - San Francisco, Cory Henry - Los Angeles, Deobrat Mishra - Delhi, Mike Stern - New York, Margarita - Moscow, Randy Brecker - Long Island / New York, Bill Evans - Nashville, Sirreal - Beijing, Richard Bona - Miami, Moto Fukushima - Tokyo, Tony Carey - Los Angeles és Julia Mandoki - Amsterdam lesznek.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!