Videó: brutális tűz pusztított Sydney-ben, több mint száz tűzoltó fékezte meg a lángokat
Videó: brutális tűz pusztított Sydney-ben, több mint száz tűzoltó fékezte meg a lángokat

Forrás: Youtube/9 News Australia

2023. 05. 25.
Kigyulladt és hatalmas lánggal égett egy hétemeletes épület Sydney-ben. A felvételeken látszik, hogy az épület egy része óriási robajjal össze is omlott. 

A tűz megfékezéséhez több mint száz tűzoltóra volt szükség, és végül légi és szárazföldi művelet eredményeképpen sikerült ellenőrzésük alá vonni a lángokat.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A közelben le kellett állítani a forgalmat és a vasúti közlekedést, a levegőbe pedig sűrű füst került.

„Apokaliptikus volt. Hamu esett mindenhova, és parázs záporozott lefelé”

- számolt be a történtekről egy szemtanú.

A tűz átterjedt a szomszédos lakóépületekre is, a hatóságok információi szerint civil sérülés nem történt, a kigyulladt házban pedig senki nem tartózkodott. Egy tűzoltónak megsérült a karja, kisebb égési sérülést szenvedett, de ellátták és jól van.

A szomszédos épületek vagy üresek voltak, vagy lebontásra vártak, illetve renoválás alatt voltak, ezért ezekben sem éltek emberek. A tűz miatt sok a közelben lévő épületet kiürítettek a hatóságok, mert félő volt, hogy azokra is átterjednek a lángok, de a tűzoltóknak ezt sikerült megakadályozniuk.

A tűzoltók egyelőre még nem tudták megállapítani, hogy mi vagy ki okozhatta a tüzet, további vizsgálatokra van szükség ennek a kiderítéséhez.

előfizetés

(Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!