Végleges: Elmarad az idei Budapest Pride felvonulás
Túl kockázatos lenne a szervezők szerint
Végleges: Elmarad az idei Budapest Pride felvonulás

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 07. 21.
A Budapest Pride szervezői a Facebook-oldalukon jelentették be, hogy egészségügyi okokból az idei nagy felvonulás elmarad. Ettől függetlenül 37 különböző alternatív rendezvénnyel készülnek augusztus harmadik hetében. 

"Mindennél fontosabb nekünk, hogy a rendezvényeink valóban biztonságosak legyenek. Ezért meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy nem csődítünk össze húszezer embert egy helyre" - fogalmaznak a bejegyzésben. 

Az alternatív egy héten átt tartó rendezvénysorozat alatt is extra járványügyi intézkedéseket vezetnek be a résztvevők védelmében. A közös biciklitúra mellett tartanak "LMBTQ keresztény workshopot is". Hogy pontosan milyen alternatív rendezvények lesznek, arra a követőiktől is várnak ötleteket. Egy biztos, a szervezők által csak "Felvonulásnak" hívott Pride-menet Budapesten idén elmarad. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!