Vb-selejtező: a lengyelekkel és az angolokkal kell megküzdenünk a kijutásért
A magyar válogatott az I csoportba került Anglia, Lengyelország, Albánia, Andorra és San Marino mellé
Vb-selejtező: a lengyelekkel és az angolokkal kell megküzdenünk a kijutásért

forrás: MLSZ.hu

2020. 12. 07.
Épp csak véget értek a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra is kvalifikáló Nemzetek Ligája-sorozat küzdelmei, és a magyar válogatott kiharcolta az Eb-szereplés lehetőségét, máris a vb-selejtező csoportbeosztásáért izgulhattunk, Zürichben ugyanis hétfőn este elkészítették a 2022-es katari világbajnokság 2021 márciusában kezdődő európai selejtezőjének sorsolást.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A selejtezőcsoportokat alkotó válogatottakat hat kalapból sorsolták ki, melyek közül ötöt tíz csapat, egyet pedig öt válogatott alkotott. Az első kalapba a ranglista első 10 európai csapata került, a másodikban a ranglista 11-20. helyezettje, és így tovább.

A zürichi sorsoláson először az első kalap csapatait húzták ki, majd ezt követően sorban következtek a többi kalap válogatottjai. Így amikor Daniele de Rossi kihúzta a magyar válogatottat az I csoportba, akkor már tudtuk, hogy Anglia és Lengyelország lesz a két legerősebb ellenfelünk a csoportban. A negyedik kalapból Albánia, az ötödikből Andorra, a hatodikból pedig San Marino került a magyar válogatott csoportjába.

"Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sorsolásoknál általában nincs szerencsém, bár tény, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is"

– adott gyorsértékelést a sorsolást követően Marco Rossi szövetségi kapitány.

"Szerintem közepesen nehéz hatos tagjai lettünk." - tette hozzá Rossi. 

A csoportnak egyébként érdekessége, hogy három olasz szövetségi kapitány által irányított válogatott is szerepel benne.

Majd így folytatta a szövetségi kapitány az ellenefelek értékelését: "Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak a harmadik lett Nemzetek Ligája csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi vb-n elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a 19. helyen állnak, ráadásul náluk játszik Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója 16 találattal.(...) Ezúttal sem mi vagyunk a csoportunk favoritjai, azonban az elmúlt hónapokban többször is sikerült felborítanunk a papírformát, és most is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy erre ismét képesek legyünk! "

A vb-selejtezők 2021 márciusában kezdődnek meg, és 2021 novemberében zárulnak. Márciusban és szeptemberben három-három, októberben és novemberben két-két hivatalos játéknap lesz.

Európából 13 csapat jut ki a 2022-es, katari rendezésű világbajnokságra. Ebből tíz (a vb-selejtezők tíz csoportelsője) egyenes ágon, három pedig pótselejtezős rájátszást követően. A rájátszásban a tíz csoportmásodik mellett két válogatott a Nemzetek Ligája-eredmények alapján vesz részt (az a két együttes, amely a vb-selejtezők csoportgyőzteseit és másodikjait leszámítva a legjobb helyen végzett a Nemzetek Ligájában). Az európai vb-pótselejtező három ágon, négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben zajlik majd 2022 márciusában.

(MLSZ.hu)

Előfizetőti nyereményjáték
Előfizetőti nyereményjáték

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!