Valami megváltozott: így látja az extrém időjárási eseményeket a hazai meteorológus - podcast
Tóth Tamás szerint szembeötlő, hogy egyik szélsőségből csapunk át a másikba
Valami megváltozott: így látja az extrém időjárási eseményeket a hazai meteorológus - podcast

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 07. 28.
A Hetek kerekasztal-beszélgetésének legutóbbi vendége Tóth Tamás meteorológus volt, aki szerint a saját tapasztalatunk alapján is joggal érezhetjük úgy, hogy valami megváltozott és itt nem csak a pusztító viharokra, villámárvizekre, belvizekre vagy a „divatba jött” jégesőkre kell gondolni.

A beszélgetés során szó volt a közelmúltban tapasztalt

közép-európai áradások hátteréről, a széndioxidkibocsátás mértékéről, és természetesen arról is, hogy mennyire visszafordíthatóak a környezetkárósító folyamatok.

A meterológus úgy gondolja, hogy a hangzatos előrejelzéseket óvatosan érdemes kezelni. majd hozzá tette: "A felmelegedés ugyanis nem azt jelenti, hogy nem lesz már téli hideg. Gondoljunk csak arra, hogy milyen kemény tél sújtotta az Egyesült Államok jelentős részét, vagy még az ottani átlaghoz képest is milyen hideg volt Szibériában úgy, hogy előtte a térség legforróbb nyarát regisztrálták."

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!