Új uniós irányelv: szankciókra számíthatnak azok a nagyvállalatok, ahol nincs elég női vezető
Új uniós irányelv: szankciókra számíthatnak azok a nagyvállalatok, ahol nincs elég női vezető

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 23.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén irányelvjavaslatot fogadott el kedden, amely szerint a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több női vezetője kell legyen. A női kvótát nem teljesítő vállalatok szankciókra számíthatnak.

A jogszabály célja, hogy 2026 júliusára a társaságok nem ügyvezető igazgatói vezető álláshelyeinek legalább 40 százalékát, illetve az összes vezetői poszt legalább 33 százalékát a vezetőtestületekben nők töltsék be.

A javaslat kiemelte, hogy a vezetőtestületi tagságnak továbbra is az érdemeken kell alapulnia.

Az új szabályok szerint a kiválasztási eljárásnak átláthatónak kell lennie. Az érintett társaságoknak évente egyszer számot kell adniuk a nemzeti hatóságoknak vezetőtestületeik nemi összetételéről, és ha nem sikerül teljesíteniük a feltételeket, nyilatkozniuk kell arról, hogy hogy kívánják orvosolni a helyzetet.

Ezeket az információkat a webhelyükön is közzé kell tenniük. A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató kis- és középvállalkozásokra nem vonatkoznak az irányelv követelményei.

A jogszabály szerint a tagállamoknak hatékony, arányos és elrettentő erejű szankciókat kell alkalmazniuk azokkal a vállalatokkal szemben, amelyek nem nyíltan és átláthatóan folytatják le a kinevezési eljárásokat. Ha a társaság nem teljesíti az irányelvben foglaltakat, a bíróság akár érvénytelenítheti is a vezetőtestületi kinevezéseket.

Miután az Európai Unió Tanácsa hivatalosan is elfogadta a javaslatot, az irányelv húsz nappal a kihirdetését követően hatályba fog lépni, és a tagállamoknak két évük lesz a szabályok gyakorlatba ültetésére.

2021-ben az EU tőzsdén jegyzett legnagyobb vállalkozásainak vezetőtestületeiben mindössze 30,6 százalékos volt a nők aránya. Az egyes tagállamok között jelentős eltérések voltak: Franciaországban ez az arány 45,3, Cipruson viszont csak 8,5 százalék volt. Magyarországon a nők aránya a vállalatok vezetőségében a legfrissebb adatok szerint 10,5 százalék.

2022-ben az uniós tagországok legnagyobb jegyzett vállalkozásait vezető elnököknek vagy vezérigazgatóknak még a 10 százaléka sem volt nő.

(MTI / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!