Új amerikai nagykövet: az USA Magyarország barátja
Új amerikai nagykövet: az USA Magyarország barátja

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

2022. 09. 02.
David Pressman érkezése után úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja, és mivel nehéz időket élünk, minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak.

Ugyan “nagy lehet a politikai zaj körülöttünk”, de ez egy fontos pillanat a régióban és a világon, és “ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, szükségünk van egymásra” - tette hozzá az új amerikai nagykövet.

Pressman szerint a két ország szövetségesekként küzd együtt a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldásáért, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a kétoldalú kapcsolatok a közös értékekre építve erősek legyenek.

A diplomata elmondása szerint alig várja, hogy együtt dolgozhasson a magyar kormánnyal és minél több magyarral találkozhasson, hiszen évtizedekkel ezelőtt első önálló európai útján egy magyar családnál lakott és magyar barátokkal járta be Európát, így sok szempontból Magyarországon keresztül ismerkedett meg Európával.

Ez egy rendkívüli ország, tele sok tehetséges emberrel - tette hozzá Pressman, majd nyilatkozata végén magyarul azt mondta:

megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek”.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!