Tunézia megtiltotta, hogy az unió küldöttsége belépjen az országba - az EP magyarázatot követel
Tunézia megtiltotta, hogy az unió küldöttsége belépjen az országba - az EP magyarázatot követel

Forrás: Shutterstock/Lacosteman

2023. 09. 15.
Tunézia megtiltotta az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága (AFET) küldöttségének, hogy belépjen az országba - tájékoztatott az uniós parlament.

A tunéziai hatóságok levelükben csak annyit közöltek, hogy az Európai Parlament külügyi bizottságának képviselői

"nem kapnak engedélyt az ország területére való belépésre".

A szakbizottság arról tájékoztatott, hogy delegációjának látogatása egy korábbi, 2022. áprilisi tunéziai tényfeltáró missziójának folytatása, azt követően, hogy az EP aggodalmát fejezte ki a "demokratikus normák és az emberi jogok terén Tunéziában tapasztalható politikai visszalépés miatt".

A szakbizottság közleményében leszögezte: elítéli a tunéziai hatóságok döntését, hogy megtiltják a küldöttség beutazását. "Részletes magyarázatot követelünk. Ez a magatartás példátlan a 2011-es demokratikus forradalom óta" - fogalmaztak.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!