(18+) Lövöldözés volt Afrika legrégebbi zsinagógája mellett - legalább négyen meghaltak
(18+) Lövöldözés volt Afrika legrégebbi zsinagógája mellett - legalább négyen meghaltak

Forrás: Youtube/FRANCE 24 English

2023. 05. 10.
Két turista és két biztonsági őr is meghalt, amikor lövöldözés tört ki Afrika legrégebbi zsinagógája, a Ghriba zsinagóga mellett a tunéziai Dzserba szigetén. Az elkövető motivációja egyelőre tisztázatlan.

A tragikus támadás végrehajtásakor már zajlott az éves zarándoklat, amire Európából és Izraelből is tömegével érkeztek zsidó látogatók a szigetre. Az eseményen tavaly hozzávetőlegesen 5 ezer fő vett részt.

Az elkövető állítólag az egyik őr volt, aki agyonlőtte társát, majd tüzet nyitott a látogatókra, illetve a biztonsági erőkre a zsinagóga környékén – később aztán saját magával is végzett.

A BBC értesülései szerint összesen négy látogató és a biztonsági erők öt tagja sérült meg. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a meglőtt látogatók a zsinagógába tartó zarándokok voltak-e vagy sem.

(BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!