Trump szerint Netanjahu sosem akart békét
A volt amerikai elnök csalódott, de támogatná Netanjahut
Trump szerint Netanjahu sosem akart békét

Illusztráció - Trump és Netanjahu az Ábrahám-egyezmények aláírásakor.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 01.
Donald Trump egy interjúban arról beszélt, hogy úgy érzi, Netanjahu cserben hagyta, és árulásként élte meg, hogy a volt izraeli miniszterelnök gratulált Bidennek a 2020-as választás után.

A volt amerikai elnök ennek ellenére is támogatná Netanjahut a választásokon, aki ismét miniszterelnök lehet, miután a kneszetet feloszlatták és előrehozott választásokat írtak ki Izraelben november elejére.

Trump nehezményezte, hogy Netanjahu gratulált Joe Bidennek a 2020-as amerikai választásokon elért győzelméért, azonban Trump meg volt róla győződve, hogy a demokraták csalással kerültek hatalomra.

Nagyon hamar [gratulált Bidennek].
Korábban, mint mások. Azóta nem
beszéltem vele. B**** meg.”

- mondta Trump egy korábbi interjúban.

Netanjahu egyébként nem azonnal gratulált Joe Biden választási győzelméhez, hanem csak órákkal később, miután már más politikai vezetők is megtették.

A volt amerikai elnök mégis árulásként élte meg Netanjahu gratulációját, miután Trump annyit segített neki még az elnöksége alatt.

“Senki nem tett többet Bibiért. Én kedveltem Bibit. Még mindig kedvelem, de szeretem a lojalitást is” - tette hozzá Trump.

Netanjahu később azt nyilatkozta, hogy azért tartotta fontosnak, hogy elismerje Biden választási győzelmét, mert értékeli “a szoros szövetség fontosságát” Izrael és az USA között.

Trump azzal is megvádolta Netanjahut, hogy sosem volt békepárti a palesztinok felé, mindezek ellenére azonban úgy gondolja, hogy összességében “nagyon jó munkát végzett”.

(Times of Israel / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!