Trump: ha te támogatod a politikai erőszakot, akkor nem vagy a támogatóm
A leköszönő elnök az impeachment megszavazása utáni beszédében hangsúlyosan elítélte az erőszakot és a cenzúrát
Trump: ha te támogatod a politikai erőszakot, akkor nem vagy a támogatóm

Forrás: Youtube/White House

2021. 01. 14.
Donald Trump leköszönő elnök szerdán röviddel azután, hogy az amerikai képviselőház megszavazta az elmozdítására irányuló impeachment eljárást, videóüzenetet tett közzé, melyben teljesen elhatárolódik az erőszakoskodóktól és vandáloktól, bírálja a techóriások cenzúráját és nyugalomra, békére int.

“Amerikai polgártársaim, ma este a múlt heti eseményekről szeretnék önökhöz szólni. Ahogy azt már elmondtam, a Capitoliumba való betörés köztársaságunk szívére csapott le. Amerikaiak millióit ingerelte és ijesztette meg, politikai meggyőződéstől függetlenül. Szeretném világosan leszögezni: egyértelműen elítélem a múlt héten tapasztalt erőszakot.

Sem az erőszaknak, sem a vandalizmusnak nincs helye az országban, de a mozgalmunkban sem. Amerika naggyá tétele mindig is a jogállamiság védelméről, a rendvédelmi szervekben szolgáló férfiak és nők támogatásáról és nemzetünk legszentebb hagyományainak és értékeinek fenntartásáról szólt.

A tömeges erőszak mindennek ellene megy, amiben hiszek és amit mozgalmunk képvisel."

“Egyetlen igazi támogatóm sem állhat a politikai erőszak oldalára. Egyetlen igazi támogatóm sem sértené meg nagyszerű amerikai zászlónk rendvédelmi szerveit. Egyetlen igazi támogatóm sem fenyegetné vagy zaklatná amerikai polgártársait.

Ha Ön bármilyen efféle tevékenységben részt vesz, nem támogatja a mozgalmunkat, hanem támadja azt és az országot is, amit nem fogunk tolerálni.

Tragikus módon az elmúlt év során, ami a Covid-19 miatt is nehéz volt, láttuk, hogyan szabadult el a kontrollálatlan politikai erőszak. Túl sok zavargást, megfélemlítést, pusztítást, csőcseléket láttunk. Ennek véget kell vetni.

Legyen akár jobboldali, baloldali, demokrata vagy republikánus, soha nem igazolható az erőszak. Nincs mentség, nincs kivétel"

“Amerika jogállam. Azok, akik részt vettek a múltheti támadásokban, bíróság elé lesznek állítva. Most mindenkit arra kérek, aki valaha is hitt a céljainkban, hogy enyhítsék a feszültséget, nyugodjanak le és segítsenek békét teremteni az országban.

Érkeztek jelentések arról, hogy további demonstrációkat terveznek a következő napokban Washintonban és országszerte. Tájékoztatott a titkosszolgálat potenciális fenyegetésekről is. Minden amerikai megérdemli, hogy hallassa a hangját tiszteletteljes és békés módon, ez alkotmányos jogunk“

“Nem tudom eléggé hangsúlyozni azonban, hogy nem kerülhet sor semmilyen erőszakra, törvényszegésre, vandalizmusra. Mindenkinek a törvényeink szerint kell eljárnia és engedelmeskednie kell a rendvédelmi erők felszólításainak.

Arra utasítottam a szövetségi ügynökségeket hogy minden szükséges forrást vessenek be a rend fenntartása érdekében. Washington D.C.-be több ezer nemzeti gárdistát vezénylünk a város és a biztonságos, incidensmentes hatalomátadás biztosítására. Önökhöz hasonlóan engem is sokkolt és elszomorított a múlt heti zavargás a Capitoliumnál. Szeretném megköszönni azon hihetetlen amerikaiak százainak, akik minderre békésen, visszafogottan válaszoltak.“

Trump arra is felhasználta az alkalmat, hogy a baloldal és a techóriások "eltörlésére" és cenzúrázására tett erőfeszítéseivel kapcsolatban kijelentse, veszélyes, amit művelnek. 

“Most arra van szükség, hogy meghallgassuk, nem pedig elnémítsuk egymást.

Mindannyiunk választhat, hogy a gyűlölködés felé emelkedik és megtalálja a közös pontot, a közös célt. Arra kell koncentrálnunk, hogy az egész nemzet érdekeit mozdítsuk előre, kiosszuk a vakcinákat, legyőzzük a járványt, újraépítsük a gazdaságot, megvédjük a nemzetbiztonságot és fenntartsuk a jogállamiságot. 

“Ma minden amerikai polgárt arra szólítok, hogy lépjen túl a pillanat hevén és egy amerikai népként fogjon össze. Válasszuk az egységes továbblépést a családjaink, közösségeink és országunk érdekében. Köszönöm, Isten áldja Önöket, és Isten áldja Amerikát!"

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!