„Trump elnökségébe kerülhet, ha felosztják Izrael földjét” - állítja egy telepes vezető
Ari Abramowitz rabbi a Heteknek: Izrael nem mondhat le a bibliai föld egyetlen részéről sem
„Trump elnökségébe kerülhet, ha felosztják Izrael földjét” - állítja egy telepes vezető

Land of Israel

2020. 06. 28.
Három nap múlva kiderül: az izraeli kormány választási ígéretének megfelelően július 1-jével kiterjeszti-e a szuverenitást Júdea és Szamaria valamint a Jordán-völgy egyes részeire. A tervezett lépést nem csak külföldön, hanem Izraelben is sokan vitatják, nem csak a hagyományosan a palesztinok érdekeit támogató baloldalon, hanem a nemzeti jobboldalon is.

A telepesmozgalom egyik ismert vezetője, Ari Abramowitz rabbi a Heteknek elmondta: a szuverenitás kiterjesztését csak akkor tudja támogatni, ha az a teljes bibliai földre vonatkozik.

„Az elmúlt öt évben kiköltöztünk ide, ezekre a júdeai hegyekre. A puszta sziklákon át magunk építettünk utat, és hoztuk el ide az áramot és vizet. Az Örökkévaló segítségével oázishoz hasonló édenkertet alkottunk” – mondja a Land Of Israel szervezet vezetője, aki szerint „azért sikerült mindez, és azért virágzik minden, mert évezredekkel ezelőtt a próféták megmondták, hogy ez történik majd, amikor a zsidó nép visszatér arra a földre, amelyet Ő adott nekünk.”

Ari Abramowitz figyelmeztet rá, hogy a Trump-terv alapján tervezett lépés az amerikai elnök számára is káros következményekkel járhat:

„Nem beszélhetünk arról, hogy bármi olyat is annektáljunk, ami már a miénk. Egyszerűen bejelentjük, hogy szuverenitást gyakorlunk a terület felett. Úgy vélem, hogy vagy az egész térség felett ki kell hirdetni ezt a szuverenitást, vagy egyáltalán nem szabad lépnünk. Mert ha csupán részlegesen hirdetjük meg, akkor a kimaradó településeket védetlenné tesszük a megalakuló palesztin terrorállammal szemben.

Hálás vagyok Trump elnöknek a barátságáért, de szerintem ez a terv katasztrófával ér fel. És Joel próféta szavai alapján úgy vélem, az elnöksége kárt szenved amiatt, hogy késznek mutatkozott Izrael földjének a felosztására.”

Az izraeli döntés következményeiről, kockázatairól részletes elemzés olvasható a Hetek legfrissebb számának címlapsztorijában, amelyben számos neves amerikai és izraeli politikus és elemző is megszólal, köztük Susan Rice, Obama elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója, akit sokan Joe Biden alelnök-jelöltjeként szeretnének látni, valamint Caroline Glick, a Jerusalem Post vezető elemzője.

Három éve Ari rabbit letartóztatták ima közben a Templom-hegyen:

Ari Abramowitz Jeruzsálem jelentőségéről a zsidóság és a világ számára:

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!