Trump beperli unokahúgát
Mary Trump a vád szerint bizalmas adódokumentumokat adott át a New York Timesnak
Trump beperli unokahúgát

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 09. 23.
Donald Trump volt amerikai elnök bepereli unokahúgát és a New York Times-t egy 2018 -as újságcikk miatt, melyben azzal vádolták meg, hogy "kétes adózási ügyletekben" vett részt. Mary Trumpot és újságírókat azzal vádolja, hogy „alattomos módon” igyekeztek bizalmas dokumentumait megszerezni, és unokahúga megszegett egy a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát tiltó peren kívüli megegyezést.

Mary Trump 2020-as memoárjában fedte fel, hogy a nagybátyjával foglalkozó cikkhez ő szolgáltatott háttérinformációkat. Könyvében leírja,

hogyan szolgáltatott adózási dokumentumokat a New York Times -nak, amelyeket egy Trump „kilencvenes évekbeli kétes adózási ügyleteivel” kapcsolatos 14 ezer szavas oknyomozó cikk részeként használtak fel.

A volt elnök következetesen tagadja unokahúga ’Túl sok és soha nem elég: hogyan teremtette meg a családom a világ legveszélyesebb emberét’ című könyvében vele kapcsolatban megjelent vádakat, sőt, annak kiadását meg is kísérelte megakadályozni, sikertelenül. 

A kedden benyújtott periratban Donald Trump jogi képviselői azzal vádolták meg a New York Times újságíróit, Susanne Craiget, David Barstow-t és Russel Buettnert hogy „személyes vendetta” okán keresték meg, és dolgoztak együtt unokahúgával az ominózus újságcikken.

"A New York Times újságíróinak egy csoportja

komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy megszerezze Donald J. Trump bizalmas adóügyi nyilvántartásait, és ennek érdekében fáradhatatlanul győzködte unokahúgát, Mary -t ... hogy csempéssze ki az iratokat ügyvédje irodájából"

- olvasható a dokumentumban. 

A volt elnököt képviselő jogászok szerint Donald Trump „jelentős károkat szenvedett” amiért legalább 100 millió dolláros (30 milliárd forintos) kártérítést követel. 

A New York Times szóvivője, Danielle Rhoades Ha kijelentette, a per "kísérlet a független hírszolgáltatók elhallgattatására", Trump unokahúga szerint pedig egyszerűen „sarokba szorított” nagybátyja „kétségbeesésének” jele.

Tavaly Mary Trump Trumpot és két családtagját is beperelte csalással és összeesküvéssel vádjával, azt állítva, hogy az akkori elnök, a húga, Maryanne Trump Barry és testvére, Robert Trump - akik tavaly augusztusban meghaltak - "kicsalták az örökségéből".

Ez az ügy még nem zárult le.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!