Transznemű parancsnokot neveztek ki a német hadseregben
Anastasia Biefang a Bundeswehr kibervédelmi osztagát vezeti majd
Transznemű parancsnokot neveztek ki a német hadseregben

Forrás: Youtube/Deutsche Welle

2021. 04. 19.
Külön riportot forgatott a Deutsche Welle a német hadsereg, a Bundeswehr első transznemű parancsnokáról, aki ezentúl a kibervédelmi osztagot vezeti majd.

Anastasia Biefang küldetésének érzi, hogy erősítse a transzneműséget a Bundeswehren belül, szeretné a hadsereget még "sokszínűbbé" és "toleránsabbá" tenni. A parancsnok még férfiként jelenkezett 20 évvel ezelőtt a seregbe, majd hosszú "küzdelem" után úgy döntött, nemváltoztató műtétet csináltat, amiben a felettesei is támogatták. 

Mint a Deutsche Welle műsorában elmesélte, nem érzett sok elfogadást és támogatást még a '90-es években, az iskolában sem volt sosem téma a transzneműség, ezért szégyellte, hogy ilyen érzései vannak. Biefang korábban házas is volt egy nővel, átlagos életet élt, de "rendkívüli érzelmi fájdalmat élt át, amiért a férfinemű teste nem passzolt hozzá".  A nemváltoztató műtétet követően ismét megházasodott, új felesége már nőként találkozott Biefanggal. 

A kibervédelmi osztag élére történő kinevezésével most már 700 katona felett rendelkezik. 

(Deutsche Welle, Mandiner)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!