Tragédiák sorozata - néhány napon belül három lövöldözés történt Kaliforniában
Tragédiák sorozata - néhány napon belül három lövöldözés történt Kaliforniában

Forrás: Youtube/ NBC Bay Area

2023. 01. 24.
A szombat esti, tizenegy ember életét követelő ámokfutás után tegnap két lövöldözésre is sor került Kaliforniában.

Egy 67 éves kínai férfit letartóztattak, miután hét munkatársát lőtte agyon Half Moon Bayben. Az áldozatok kínai és dél-amerikai mezőgazdasági munkások voltak.

Csunli Zsao két helyszínen összesen hét emberrel végzett, többen pedig megsebesültek a lövöldözésben. Az előzetes információk szerint Zsao maga is az egyik gazdaságban dolgozott, de egyelőre nem lehet tudni, hogy miért végezte ki a kollégáit.

Az elkövető két órával a lövöldözések után megjelent a seriff hivatala előtt, és a kocsijában ült, amikor a rendőrök elfogták, és az ámokfutás során használt fegyvert is megtalálták az autójában.

Év eleje óta már hat lövöldözés történt az Egyesült Államokban, és 39-en haltak meg a támadások során. Ezekből háromra Kaliforniában került sor, mindössze néhány nap eltéréssel.

(Yahoo News / BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!