Videó: így fegyverezte le egy hős civil a kaliforniai ámokfutót
Videó: így fegyverezte le egy hős civil a kaliforniai ámokfutót

Forrás: Youtube/NBC News

2023. 01. 24.
Brandon Tsay éppen a családja tulajdonában lévő táncteremben dolgozott, amikor megjelent a felfegyverzett ámokfutó.

Ahogy arról beszámoltunk, tizenegy embert ölt meg egy 72 éves férfi Kaliforniában, a kínai holdújév alkalmából rendezett ünnepségen.

Tsay nem tudhatta, hogy Huu Can Tran néhány perccel korábban egy másik táncstúdióban tizenegy emberrel végzett, és ezután érkezett a másik helyszínre. A szemtanú beszámolója szerint az idős férfi “célpontokat keresett, hogy árthasson nekik”.

Összeszorult a szívem, tudtam, hogy meg fogok halni”

- mondta a fiatal férfi, aki hosszasan dulakodott egyedül a támadóval, hogy elvegye tőle a fegyvert.

Tsay-nak sikerült elvennie a fegyvert a lövöldözőtől, de Tran kitartóan próbálta visszaszerezni tőle, és addig nem tágított, amíg a fiatal férfi rá nem fogta a fegyvert, és azt nem kiabálta, hogy “menjen innen a pokolba!”.

Ahogy a kamerafelvételen is látszik, Tsay ezután hívta telefonon a rendőrséget, és a fegyvert a kiérkezésükig a kezében tartotta. Tran később öngyilkos lett, a holttestére a rendőrség talált rá egy furgonban.

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!