Több száz pizzával aranyozta be az árva és beteg gyermekek adventjét egy belvárosi pizzázó
Gyermekotthonokat és gyermekkórházakat leptek meg
Több száz pizzával aranyozta be az árva és beteg gyermekek adventjét egy belvárosi pizzázó

Forrás: Instagra/pizzamanufaktura

2020. 12. 21.
A népszerű belvárosi pizzázó, a Pizza Manufaktúra az idei ünnepi időszakban számos gyermekotthont is meglepett több tucat pizzával, sőt volt, ahova kereken 100 pizzát szállítottak ki. A tulajdonos, Bernáth Adrián szerint, mivel Jézus nincs a földön, "rajtunk keresztül tud munkálkodni", ezért ott segítenek, ahol tudnak.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Adrián, a tulajdonos, aki egyben pizzaszakács is kérdésünkre elmondta, miért is tartja olyan fontosnak az adakozást.

"Rengeteg ember van szükségben ezekben a nehéz időkben, de ilyenkor karácsony előtt különösen jó árva, beteg gyerekeken segíteni, ezért arra gondoltunk, hogy meg is próbáljuk a magunk módján. Arra gondoltunk, hogy olyanokon segítünk akiknek semmijük sincs.

Mivel mi itt vagyunk Jézus helyett, rajtunk keresztül tud munkálkodni, ezért mi ott segítünk, ahol tudunk"

- foglalta össze motivációjukat Adrián.

Forrás: Instagram/Manu+
Forrás: Instagram/Manu+

Az elmúlt napokban már több gyermekotthonban is megfordultak, egyfajta ünnepi "pizza kalendáriumként" funkcionálnak. Péntek óta minden napra jutott eddig egy ajándékozó akció.

Először a Pető Intézetnek ajánlottak fel 60 pizzát, majd a II. kerületi Cseppkő Gyermekotthonhoz juttattak el kereken száz darabot. (Szerettek volna ott helyben kiszállni kemencével, de sajnos erre a járványhelyzet miatt nem volt lehetőségük.) Később a Hűvösvölgyi Gyermekotthont és a Bethesda Kórházat is meglepték.

Maga az adakozás ötlete még tavasszal fogalmazódott meg a pizzás csapatban, amikor a járványhelyzet fokozódása miatt kórházakba vittek római típusú paradicsomos tésztakorongjaikat, sőt az egészségügyi dolgozókat helyben ingyen ki is szolgálták. 

Arra a kérdésünkre, hogy miként fogadják ezek az intézmények a nagylelkű felajánlásokat a Pizza Manufaktúra tulajdonosa azt mondta:

"Nagyon hálásak és egyben meglepettek is voltak, mert nem szoktak ilyen felajánlásokat kapni"

- mesélte Adrián.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!