Terroristának öltözve tiltakoznak az izraeli katonák
Az ENSZ Izrael-ellenessége miatt demonstrálnak Genfben
Terroristának öltözve tiltakoznak az izraeli katonák

Illusztráció - Hamasz-terroristák egy gázai felvonuláson.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 07.
Hamasz-terroristának öltözve fog tüntetni több tucat izraeli tartalékos az ENSZ genfi székhelyének épülete előtt. A símaszkos, palesztin zászlót lengető katonák és aktivisták az ENSZ Emberi Jogi Tanács (UNHRC) izraeli háborús bűntetteket vizsgáló bizottságának elfogultsága ellen tiltakoznak majd.

A legutóbbi vizsgálatot a “falak védelmezője” tavalyi izraeli hadművelet kapcsán indította a UNHRC. A vizsgálat azonban várhatóan nem lesz objektív, hiszen a bizottságot vezető dél-afrikai Navi Pillay hírhedten Izrael-ellenes, korábban az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának főbiztosa volt, és több vizsgálatot kezdeményezett Izrael kapcsán, mint bármelyik másik országgal szemben.

A UNHRC korábban bejelentette, hogy a vizsgálat az összes “állítólagos nemzetközi humanitárius jogi jogsértést és nemzetközi emberi jogi jogsértést és visszaélést vizsgálni fogja”, melyeket 2021. április 13-ig és azóta elkövettek.

A bizottság emellett megpróbálja majd beazonosítani és felelősségre vonni a jogsértések elkövetőit is. A Shurat HaDin izraeli jogvédő szervezet szerint viszont a vizsgálat végkövetkeztetését már előre meghatározták, és ez egy újabb próbálkozás arra, hogy “delegitimálják Izrael létezéshez való jogát zsidó államként, és apartheid rezsimként megbélyegezzék”.

A jogvédő szervezet szerint a UNHRC és a Pillay-bizottság

“partnere a Hamasz gázai terrorszervezetnek. Az egyik halálos rakétákkal van felszerelve, a másik pedig hamis jelentéseket tesz közzé, de mindkettő ugyanazt a célt szolgálja: a zsidó állam elpusztítását”.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!