Teljes egy órát úszott a hős kisfiú, hogy megmentse vízbe esett apját és kishúgát
Chase ugyan nagyon félt, de egy percig sem adta fel
Teljes egy órát úszott a hős kisfiú, hogy megmentse vízbe esett apját és kishúgát

Forrás: Youtube/ News4JAX

2021. 06. 01.
Hősként ünnepelik Floridában azt a 7 éves kisfiút, aki húgát és édesapját mentette meg bátor tettével. Az egész egy ártatlan csónakázással indult.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A jacksonville-i Proust család a múlt héten pecázni indultak a helyi St. Johnson folyón, ahol az apa megengedte a 4 éves lányának, Abigailnek és 7 éves fiának, Chase-nek, hogy megmártózzanak vízben, azonban a gyerek a folyó erős sodrása miatt nem tudtak hajóhoz kapaszkodni, így hamar elsodródtak.

Chase egy ágon akadt fent, míg testvérét messze a sodrás. Ekkor apjuk beugrott a vízbe és a lánya után úszott, majd megkérte fiát, hogy ússzon ki a partra és hívjon a segítséget. 

A bátor Chase-nek egy órájába telt míg kiúszott a partra. Felváltva kutyauszásban és hátuszásban tette meg a távot, nehogy túlságosan kifáradjon. Amint a partra ért a legközelebbi házhoz rohant, ahonnan segítséget hívtak. A helyi rendőrség beszámolója szerint a fiú édesapját és hugát a csónaktól 3 kilométerrel arrébb találták meg.

A fiú a helyi tévécsatorna kérdésére felevelenítette az eseményeket:

"Nagyon féltem, mondtam a testvéremnek, hogy szeretem, mert nem tudtam mi fog történni. Megpróbáltam velük maradni, de ők egyre csak távolodtak tőlem."

A hétéves Chase-t úszás nagyon kifárasztotta, hiszen az áramlattal ellentétes irányban kellett haladnia. A partra érés utáni pillanatokat így elevenítette föl:

"Segítségért sikoltoztam és lengettem a karjaimat, hogy meghalljanak és észrevegyenek"

- mondta Chase.

A jacksonville-i tűzoltók beszámolója szerint ha Chase nem úszik ki a partra akkor édesapja és húga könnyen odaveszett volna.

Édesapja a helyi tévécsatorna riportjában elmondta, hogy nagyon büszke a fiára és hozzátette:

"Isten kegyelme, hogy itt vagyunk."

(Hetek/CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!