Szakértő: nagyon megemelkedhet a társasházakban a közös költség a rezsicsökkentés átalakítása miatt
Szakértő: nagyon megemelkedhet a társasházakban a közös költség a rezsicsökkentés átalakítása miatt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 20.
Akár 40 százalékkal is magasabb lehet a közös költség a társasházakban a rezsicsökkentés módosítása miatt - mondta a Társasházkezelők Országos Szövetségének elnöke az ATV-nek.

Kapolnyi György szerint a fűtés és a lifthasználat sok energiát emészt fel, és az energiaárak emelkedése a közös költségen is érződni fog.

A közös költség-tartozások várhatóan fölmennek 10 százalék fölé. Pillanatnyilag 2-4 százalékon vannak, de hogyha nagyon megnőnek a közös költségben az energiaárak, a tulajdonosok mindig utolsónak a közös költséget fizetik ki, mert itt
nem tudunk kikapcsolni semmit”

- mondta Kapolnyi György.

Az áremelkedést elsősorban nem az orosz-ukrán háború generálja, hiszen tavaly nyár óta folyamatosan emelkednek az árak, pedig a katonai konfliktus csak sokkal később robbant ki.

„Ennek semmi köze nincs a háborúhoz véleményem szerint, hanem sokkal inkább ahhoz van köze, hogy az európai energiapiac rájött arra, hogy az az erőltetett zöldesítés, amit főleg a német zöld pártok nyomtak, sokkal több pénzbe kerül, mint amennyire eredetileg számoltunk” - nyilatkozta Balogh József energetikai szakértő.

(ATV / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!