Abszurd videó: félbe kellett szakítani egy kosármeccset, mert egy transznemű játékos sorra sérítette le a lányokat maga körül
Kutatás bizonyítja, hogy jelentős különbség van a nemek között
Abszurd videó: félbe kellett szakítani egy kosármeccset, mert egy transznemű játékos sorra sérítette le a lányokat maga körül

Youtube/NewsNation

2024. 02. 22.
A Stanford Egyetem idegtudósai által a hét elején közzétett új kutatás egyértelműen bizonyítja, hogy igenis van különbség a nemek között: a férfiak és a nők agya nagyon különböző módon működik. Nemcsak az agynál jön ki a különbség: egyre több igazságtalansághoz, sérüléshez vezet a biológiailag erősebb, agresszívabb férfiak női sportokba engedése is.

A csapat mesterséges intelligenciát használt több MRI-agyfelvétel kielemzésére és a nemek szerinti különbségek kimutatására.

A technológia 90 százalékos pontossággal tudott különbséget tenni férfi és nő között az idegi "hotspot" területek aktivitása alapján.

Évek óta mondják nekünk, hogy ne sztereotipizáljuk az embereket a nemük alapján. Ma már nem elfogadható például, hogy a férfiak általában agresszívebbek és jobban szeretik a kontaktsportokat, vagy hogy a nők jellemzően érzelmesebbek és háziasabbak. Nos, ez az új kutatás azt bizonyítja, hogy

a nemi sztereotípiák nem kitalált társadalmi konstrukciók, hanem a férfi és női agy működése nagyon is különbözik.

Sajnos, amint azt mostanában túl gyakran tapasztaljuk, az emberek sokszor figyelmen kívül hagyják ezt a kulcsfontosságú megkülönböztetést, és ez pusztító következményekkel jár.

Éppen ezen a héten Massachusettsben félbe kellett szakítani egy lány középiskolai kosárlabda-mérkőzést , miután egy magát nőként azonosító biológiai férfi megsebesítette az ellenfél három játékosát.

Az elkövető több mint 180 centi magas volt és szakállas.

Az interneten megosztott felvételeken látszik, ahogy a férfi erőszakkal kitépi a labdát egy fiatal lány kezéből, aki a földön fetreng kínjában.

(DailyMail/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!