(18+) Sokkoló videó: beszakadt a zsinagóga emelvénye az ünneplő tömeg alatt - rengeteg sérült
A tragédiára sávuot, azaz a hetek ünnepének első napján került sor
(18+) Sokkoló videó: beszakadt a zsinagóga emelvénye az ünneplő tömeg alatt - rengeteg sérült

Forrás: Youtube/i24

2021. 05. 16.
Egymást váltják a tragédiák Izraelben: nemcsak a becsapódó rakéták és a pogromok, az ünneplő tömeg alatt beszakadó emelvény is komoly sebesülésekhez vezetett a napokban. A sávuot ünnepének beköszöntét ünnepelték Izrael-szerte, az egyik zsinagógában azonban a padlózat nem bírta a terhelést,és összeomlott.

Miközben továbbra is záporoznak a rakéták Izraelre a Gázai övezetből, és dúl az erőszakhullám a zsidók és arabok által vegyesen lakta városokban,

beköszöntött a sávuot, azaz a hetek ünnepe, a sínai-hegyi törvényadás emléknapja, és az új kenyér ünnepe a zsidó államban, amit bel- és kültéri ünnepségekkel köszöntöttek országszerte.

Egy zsúfolt zsinagógában azonban egy emelvény nem bírta a terhelést, és összeomlott Givat Zeevben. A Magen David Adom mentőszolgálat információi szerint

négy ember életét vesztette, öten súlyosan, további több mint 130 ember könnyebben sérült meg a balesetben. 

A mentőcsapat egyik vezetője a 12-es csatornának elmondta, hogy az emelvény még építés alatt állt, és nem volt rá használatbavételi engedély. 

A Givat Zeev városi tanács vezetője szerint a tisztviselők figyelmeztettek a veszélyre, de a rendőrségtől nem kaptak segítséget a rendezvény megakadályozására. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány hete hasonló incidens 44 ember, köztük sok kisgyermek életébe került Meronban egy vallási ünnepségen, és legalább 150-en megsebesültek a rendezvényen. Az áldozatok többségét a menekülők összetaposták vagy megfulladtak.

(Times of Israel/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!