Robbantás volt Esztergomban, miközben a Fidesz épp ott ülésezik: egy rendőr meghalt, 6-7 sérült lehet
Sajtóhírek szerint nap közben is fenyegetőzött a zavart férfi
Robbantás volt Esztergomban, miközben a Fidesz épp ott ülésezik: egy rendőr meghalt, 6-7 sérült lehet

Forrás: Hetek

2023. 09. 20.
Halálos robbanás történt Esztergomban, éppen abban az időben, amikor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülést tartott a városban a magyar miniszterelnök részvételével. Sajtóhírek szerint a detonáció egy családi háznál történt, amelyben többen is megsérültek, egy rendőr pedig az életét veszítette. Egyelőre nem tudni, hogy az incidensnek van-e bármi köze a frakcióüléshez.

Rendkívüli hírként közölte az M1 Híradója, hogy robbantottak szerdán kora este Esztergomban. Sajtóértesülésekre hivatkozva a híradó arról tájékoztatott, hogy a város külkerületi részére kellett kivonulniuk nagy erőkkel a rendőrségnek és a tűzoltóságnak is egy családi házhoz. Vélhetően robbantással történő fenyegetőzés volt a kiváltó ok.

A hirado.hu-n megjelenő információk szerint az elkövető egy ismeretlen tárgyat robbantott fel a rendőrök kiérkezésekor, ami miatt meg nem erősített információk szerint egy rendőr életét vesztette, valamint további 6-7 ember megsérült. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A HVG által közzétett felvételeken az látható, hogy több járművel van jelen a hatóság, a riportert meg is kérik arra, hogy ne videózzák az eseményeket. Az Index úgy tudja, hogy a helyszínre tart Pintér Sándor belügyminiszter is, valamint a Terrorelhárítási Központ egységei is.

Nappal is fenyegetőzött, este robbantott

A Magyar Nemzet információi szerint az elkövető egy zavart elméjű férfi, aki vélhetően egy gázpalackot robbantott fel a rendőri intézkedés közben, és lényegében ezzel önmagát robbantotta fel. A lap szintén 6 sérültről tud, ám az intézkedés még mindig folyamatban van. Ezt az információt alátámaszthatja az a másik sajtóhír, mely szerint az esztergomi kórházban több osztályt is kiürítettek.

A Blikk pedig úgy tudja, hogy a férfi már napközben is fenyegetőzött az épületben azzal, hogy fel fogja robbantani a házat, és bár jelentős rendőri állomány volt a helyszínen, a helyzet gyorsan eszkalálódott, és ezért robbantott a férfi. Az Index információi szerint a robbanás következtében tűz ütött ki a házban, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk.

A súlyos bűncselekmény és incidens már nem csak amiatt rendkívüli, mert vélhetően életét veszítette abban egy rendőrtiszt, de amiatt is, hogy éppen ebben az időben tart a Fidesz kihelyezett frakcióülése Esztergomban, amelyre értelemszerűen hivatalos a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!