Rémisztő részletek: vegyi anyaggal robbantott az esztergomi férfi, és mint kiderült, 38 méteres alagutat ásott magának
Egyértelműen a kiérkező rendőrök megölése volt a célja
Rémisztő részletek: vegyi anyaggal robbantott az esztergomi férfi, és mint kiderült, 38 méteres alagutat ásott magának

Forrás: Youtube/ATV Magyarország

2023. 09. 25.
Az esztergomi robbantás elkövetője az eddig beszerzett adatok szerint olyan - Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető - nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A robbantó szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult - ismertette az ügyészség.

Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét a Készenléti Rendőrség nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával.

Az ügyészség közlése szerint a szemle megállapította, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

Az eddig beszerzett adatok szerint az elkövető olyan, Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta - nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította -, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében továbbra is haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket, és a helyszínen jelenleg is nyomozati cselekmények folynak.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. A szerda este történt esztergomi robbantásban egy rendőr életét vesztette, nyolc rendőr és három tűzoltó megsérült.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!