Rendkívüli: a legnagyobb pornóoldal törli videóinak többségét
A közelmúltban kirobbanó gyermekbántalmazási botrány nyomán minden ellenőrizetlen videót eltávolít a Pornhub
Rendkívüli: a legnagyobb pornóoldal törli videóinak többségét

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 15.
A világ legnépszerűbb oldala eltávolított minden ellenőrizetlen tartalmat az oldaláról, azaz a közzétett videók nagytöbbségét, miután a közelmúltban megjelent cikk nyomán fény derült arra, hogy gyermekbántalmazást, erőszakot és más hasonló bűncselekményeket ábrázoló felvételek tömkelege jelent meg a felületen, és emiatt több vállalat, többek között a Mastercard is bojkottálta a Pornhubot.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a New York Times oldalán hosszú véleménycikk jelent meg a Pornhub gyermekei címmel, számonkérve Kanadát, miért is engedi a gyermekbántalmazást és erőszakot népszerűsítő tartalmak megjelenését az oldalon.

A szerző, Nicholas Kristof rámutat, hogy az oldal videói közül rendkívül sok problémás, gyermekeket, nőket érő erőszakot, rasszizmust, nőgyűlöletet monetizál. Több mint 100 ezer felvétel gyermekeket ábrázol nemi aktus közben, és ez elfogadhatatlan. Kristof cikkében több olyan esetet is említ, melyben

a felvételeken 9 és 15 év közötti lányokat erőszakolnak meg a közzétett videókon.

A hírre a Mastercard és a Visa is bejelentette, hamarosan minden együttműködést megszüntethetnek az oldallal.

A Pornhub, ami a világ 10. leglátogatottabb oldala és felhasználók milliárdjait vonzza, válaszlépésként úgy döntött, eltávolítja felületéről az ellenőrizetlen felhasználók által feltöltött videókat (több milliónyit), melyek videói nagy részét érintették, illetve bejelentették, hogy szigorúbban fogják szabályozni, milyen tartalmak kerülhetnek majd ki a jövőben. 

A felület fenntartói szerint nem a szabályozási hiányosságaik miatt támadták be őket, hanem amiatt, mert pornóoldalt működtetnek, és "ezen csoportok elkötelezettek a pornográfia és az obszcenitás  eltörlésére"

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!