Piroska és az Európai Unió
Longauer László véleménycikke
Piroska és az Európai Unió

Forrás: Shutterstock/Alexandros Michailidis

2023. 12. 14.
Ismerjük a mesét, amelynek egy pontján a nagymamának öltözött farkas végül felfalja Piroskát. Előtte ez a párbeszéd zajlik le: „− Nagymama, miért ilyen nagy a szád? − Hogy jobban felfalhassalak!” Ez jutott eszembe, amikor Guy Verhofstadt felmordulásáról olvastam.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

Ezt írta az X-en: „Őrület... miközben Orbán folytatja az Ukrajna elleni harcot, 10 milliárd eurót kap és részt vesz az Európai Tanácsban, amely megakadályozza a csatlakozási tárgyalások megkezdését... ahelyett, hogy pénzt adnánk neki, inkább el kellene venni a szavazati jogát !”

A belga politikus az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője, pártszövetsége az Európai Bizottság elnökének jelölte a 2014-es európai parlamenti választáson. Az Európai Egyesült Államok gondolatának egyik legaktívabb képviselője.
Ezek alapján nem megalapozatlan azt állítani, hogy Verhofstadt megnyilvánulásai azt a szellemiséget mutatják be, amely a jövő föderalista Európáját jellemezné

Az Únió azt állítja, hogy ő a baratságos, házilekvárt főző nagymama. Ősz haja lebben a szélben, szemüvegében szeretet csillan. De hirtelen kitátja száját, éles acélfogai megvillannak: „vegyük el a szavazati jogát!” Jó, itt csak egy miniszterelnök szavazati jogát akarja elvenni, nem minden állampolgárét. Még. De ne legyenek kétségeink, aki így beszél, az adott esetben gondolkodás nélkül megfosztaná a neki nem tetsző egyéneket jogaiktól.

A mesében Piroskát felfalja a farkas. Az európai politikában még nem jött el ez a pillanat. A jövő évi európai parlamenti választásokon remélhetőleg adunk egy pofont a farkasnak. Aki persze újra nagymamának látszik majd, a ragadozó morgást véletlen balesetnek állítja majd be és jól megmagyarázza, hogy miért is szörnyen demokratikus elvenni valaki szavazati jogát. Ne higgyünk  neki!

Ez egy véleménycikk.

Előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!