Pedofilbotrány: a korábbi Real Madrid és német válogatott focista beismerte a vádakat
Gyermekpornográf képeket birtokolt és adott tovább
Pedofilbotrány: a korábbi Real Madrid és német válogatott focista beismerte a vádakat

Christoph Metzelder, korábbi német válogatott focista(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 09. 15.
A 39 éves Christoph Metzelder, korábbi VB bronzérmes labdarúgó a Düsseldorfi bíróság határozata szerint pedofil tartalmak birtoklása és terjesztése a vád.

A bíróság közleménye szerint: „A vizsgálat eredménye szerint -amit augusztus 27-én zártak le- a vádlott beismerő vallomást tett és a vizsgálat során több képet is lefoglaltak.”

A korábbi német válogatott állítólag közel 300 vád szerinti dokumentumot birtokolt és 29 pedofil tartalmú képet küldött el ismerőseinek WhatsApp-on. Tavaly szeptemberben mondott le elnöki posztjáról korábbi nevelőegyedületében, miután a rendőrség kihallgatta.

A játékos ügyvédjei töröltetni szeretnék a bíróság közleményét

Metzelder ügyvédjei már korábban megpróbálták töröltetni a közleményt, ezzel elérve azt, hogy a nyilvánosság elé kerüljön a játékos teljes neve, mert szerintük az megsérti a személyiségi jogait.

A bíróság elutasította a benyújtott panaszt, arra hivatkozva, hogy az ügy közérdeket szolgál és a közlemény nem tartalmaz semmilyen itéletet, így a sajtóközleményt nem kellett eltávolítani.

(Hetek/DW)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!