Ötször hülyézte le egy interjúban Nagy Mártont a Ryanair-vezér – megérkezett a válasz
Ötször hülyézte le egy interjúban Nagy Mártont a Ryanair-vezér – megérkezett a válasz

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 06. 15.
Alpári stílusban szállt bele a magyar gazdaságfejlesztési miniszterbe a Ryanair vezérigazgatója, válaszul az extraprofit-adóra. Michael O'Leary a hvg.hu-nak adott interjújában ötször idiótázta le Nagy Mártont, aki válaszában úgy fogalmazott: bárcsak az ügyfélpanaszokra is ilyen gyorsan felelne a légitársaság. 

Idiótának, ostobának és hibbantnak nevezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert egy keddi interjúban a Ryanair vezérigazgatója. Michael O'Leary amiatt értetlenkedett a hvg.hu-nak, hogy a magyar kormány miért súlyt extraadóval a koronavírus-járvány és a háború miatt amúgy is veszteséges légitársaságokat. Ilyen mondatok hagyták el a száját:

„Ez a Nagy Márton egy komplett idióta. Nem tudjuk megérteni azt az érvelését, hogy extraprofit-különadót kell kivetni a légiiparra”,

vagy

„ez az idióta miniszter azt gondolja, hogy mi vagyunk az az iparág, amelyikre extraprofitadót kell kivetni, hogy megvédje a magyar családokat?”

továbbá:

„Nem, nem fecséreljük arra az időnket, hogy egy olyan kormánnyal tárgyaljunk, amelyiknek ez az ostoba miniszter is a tagja.”

Nagy Márton reagált

A gazdaságfejlesztési miniszter közleményben reagált, úgy fogalmazott: a Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót. 

Hozzátette: "bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint".

"Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet - és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez -, miért épp a magyar eljárással akad gondja"

- fogalmazott a gazdaságfejlesztési miniszter.

Hangsúlyozta, persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat. "Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást - a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak" - fogalmazott.

(Hetek / hvg.hu / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!