"Óriási csoda történt": tízes ikreknek adott életet egy dél-afrikai nő
A nő a szülés ellenére jó egészségnek örvend
"Óriási csoda történt": tízes ikreknek adott életet egy dél-afrikai nő

Forrás: Twitter / BBC

2021. 06. 10.
Tízes ikreknek adott életet egy dél-afrikai nő, Gosiame Thamara Sithole , mellyel új világrekord született. A BBC információi szerint a 37 éves nő császármetszéssel szült a terhessége huszonkilencedik hetében hétfő este Pretoriában.

Egy hónappal ezelőtt a helyi Pretoria Newsnak nyilatkozva kifejezetten nehéznek nevezte a terhessége kezdeti szakaszát, saját bevallása szerint

számtalan átvirrasztott éjszaka van mögötte, sokat imádkozott, hogy minden rendben menjen, abban sem volt biztos, hogy túlélik a szülést.

Az apa, Teboho Tsotetsi a Pretoria Newsnak azt is elmondta, hét fiú és három lány jött most hétfőn császármetszéssel a világra.

„Hét fiú és három lány. Nagyon boldog vagyok, valamint nagyon meg vagyok hatva. Alig tudok megszólalni”

 – nyilatkozta a maratoni szülés után a nő férje.

Isten egyik kiválasztottjának érzi magát, csodának tarja a rekordot jelentő gyermekáldást – fogalmazott a férj.

A férfi arról is beszélt, hogy őket is meglepte a tíz gyerek érkezése, a szülést megelőző vizsgálatok alapján ugyanis nyolcra számítottak. A hírek szerint Gosiame Thamara Sithole – aki már hat évvel korábban is ikreket hozott világra – az aggodalmak ellenére jó egészségnek örvend.

A jelenlegi Guinness-rekordot az egyetlen szüléssel világra hozott és túlélő gyermekek számában egy amerikai nő tartja, aki 2009-ben nyolc gyermeket szült meg. A múlt hónap során pedig egy 25 éves mali nő szintén kilences ikreknek adott életet.  Halima Cissének öt lánya és négy fia született, Sithole-hoz hasonlóan ő is kevesebb gyerekre számított.

(hetek/BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!