Orbánt támadta Kijevben Tusk: aki semleges, a pokol legsötétebb bugyrait érdemli
A lengyel kormányfő szerint a magyar kormányfő elárulja Európát
Orbánt támadta Kijevben Tusk: aki semleges, a pokol legsötétebb bugyrait érdemli

Forrás: Facebook/Donald Tusk

2024. 01. 23.
Kedden Lengyelország új miniszterelnöke, Donald Tusk látogatott el Kijevbe, ahol többek között országa Ukrajna melletti kiállásáról és elkötelezettségéről beszélt, de nem mulasztotta el, hogy Magyarországnak is üzenjen.

Orbán Viktorra utalva úgy fogalmazott, hogy azok, akik csendben támogatják Putyint, mindenféleképpen elárulják Európát, ezért emlékezni fognak rájuk, és nem nyernek majd megbocsátást.

Szijjártó Péter közben halálos fenyegetést kapott Ukrajnából, alig egy héttel azelőtt, hogy Ungváron ukrán kollégájával egyeztetett volna. Erről bővebben itt olvashatnak.

Sőt, az ukrán hírügynökség beszámolója szerint a beszédében még ezzel folytatta: Valaki egyszer azt mondta, hogy a pokol legsötétebb bugyra azoknak van fenntartva, akik erkölcsi konfliktusok idején semlegesnek tettetik magukat. Ma, aki a szabad világban semlegesnek tetteti magát, egyforma távolságot tart Ukrajnától és Oroszországtól, az megérdemli a politikai pokol legsötétebb bugyrait. – fogalmazott.

Hozzátette, hogy meggyőződése, hogy az unió Orbánnal, vagy nélküle, de megtalálja a módját, hogy támogatást biztosítson Ukrajna uniós integrációjához és gyorssegélyt nyújtson az államnak. A magyar kormányfő tavaly decemberben megvétózta az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd eurós támogatást többek között azért, mert az az uniós költségvetésből és az abba történő plusz befizetésből ment volna, ami újabb közös hitelfelvétellel járna, miközben hazánk még mindig nem kapta meg a neki járó uniós forrásokat.

(Hetek/Euractiv/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!