Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára, hogy Oroszország ne jelenthessen veszélyt
Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára, hogy Oroszország ne jelenthessen veszélyt

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2022. 11. 28.
A magyar kormányfő a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnökeként videókonferencia keretében részt vett a szervezet vezetőségi ülésén, mely során az orosz-ukrán háború is szóba került.

Orbán Viktor szerint Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg: az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése.

A háborúval kapcsolatban elmondta, hogy Európa egységes a célok tekintetében, és

a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára.

Az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények – mondta a kormányfő, aki szerint ezek a viták továbbra is velünk maradnak.
A gazdasági kérdésekkel kapcsolatban a miniszterelnök kiemelte, hogy a rövidtávú célkitűzés a recesszió elkerülése. Közép-Európa gazdaságainak szerinte ez sikerülni fog, ugyanakkor a háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett energiaárak nagyon megnehezítik a helyzetet.

A válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát – tette hozzá Orbán.

(MTI / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!