Novák Katalin meglátogatta a Koszovóban megsérült magyar katonákat
Novák Katalin meglátogatta a Koszovóban megsérült magyar katonákat

Forrás: Facebook/Novák Katalin

2023. 05. 31.
Novák Katalin köztársasági elnök személyesen kereste fel a kórházban ápolt magyar katonákat, akik a Koszovóban kitört zavargások során sérültek meg.

„Reggel meglátogattam a kórházban a Koszovóban megsérült, már idehaza lábadozó magyar katonákat. A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik” – írta hivatalos Facebook-oldalán Novák.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.


Ahogy arról korábban írtunk, hétfő délután vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő katonáit. Az ott összegyűlt dühödt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára.

A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő (KFOR) közleményt adott ki a tegnapi zavargásokról, amelyből kiderül, hogy három magyar katona lőfegyverhasználatból származó sérülést szenvedett.

előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!