Netanjahu: nem fogunk elfogadni a keresztények ellen szóló törvényt
Két izraeli politikus börtönbe záratná azokat a keresztényeket, akik beszélnek a hitükről
Netanjahu: nem fogunk elfogadni a keresztények ellen szóló törvényt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 23.
Twitter-bejegyzésben reagált Benjamin Netanjahu arra, hogy két izraeli képviselő olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely kriminalizálná, ha valaki Izraelben Jézusról beszél másoknak.

Ahogy arról beszámoltunk, az ultraortodox izraeli parlamenti képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be a kneszetben, amely alapján 1-2 éves börtönbüntetésre ítélték volna azokat az Izraelben élő keresztényeket, akik megosztják a hitüket másokkal.

Az izraeli kormányfő Twitter-posztban reagált a kezdeményezésre, és azt írta héberül és angolul, hogy „nem fogunk elfogadni olyan törvényt, amely a keresztény közösség ellen szólna”.

A törvényjavaslat szövege szerint bárki, „aki meggyőz egy személyt közvetlenül vagy digitálisan, postai úton terjesztett reklámmal vagy online, hogy megváltoztassa a vallását, egy év börtönbüntetésre ítélendő, és ha a [vallását megváltoztató] személy kiskorú volt, akkor két éves börtönbüntetésre ítélendő”.

A kezdeményezés minden vallásra vonatkozna, de a keresztényeket külön is megemlítették benne a képviselők.

(CBN News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!