Népirtó szlogent használt egy spanyol miniszter, Izrael szankcionálta konzulátusát
Ciszjordániai palesztinoknak nem nyújthatnak többé szolgáltatást
Népirtó szlogent használt egy spanyol miniszter, Izrael szankcionálta konzulátusát

Forrás: X/Visegrad 24

2024. 05. 24.
Jiszrael Katz külügyminiszter közölte, hogy a jeruzsálemi spanyol konzulátus nem fog többé ciszjordániai palesztinokat kiszolgálni, miután Spanyolország bejelentette, hogy elismeri a független palesztin államot Izrael mellett, és miután egy spanyol miniszter egy beszédét "Palesztina szabad lesz a folyótól a tengerig" antiszemita, zsidó-ellenes rigmussal zárta.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

"Úgy döntöttem, hogy megszakítom a kapcsolatot az izraeli spanyol misszió és a palesztinok között, és

megtiltom a jeruzsálemi spanyol konzulátusnak, hogy szolgáltatásokat nyújtson a ciszjordániai palesztinoknak"

- áll a közleményben.

Utalva arra, hogy Yolanda Díaz spanyol munka- és gazdasági miniszter antiszemitizmus vádját vonta magára a "Palesztina szabad lesz a folyótól a tengerig" mondat használata miatt, Katz kijelentette, hogy "ha ez a tudatlan, gyűlölettel teli személy valóban meg akarja érteni, mit akar a radikális iszlám, akkor tanulmányoznia kellene az iszlám uralom 700 évét Al-Andalúszban - a mai Spanyolországban".

A spanyol miniszter által használt szólamot azért is nevezhetjük népirtásra való felszólításnak, mert a folyó (a Jordán) és a tenger (a Földközi-tenger) között jelenleg kizárólag Izrael fekszik.

(Times of Israel/Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!